Tisztelettel köszöntjük Diagnosztikai Ambulanciánkon!

Laboratory

A Debreceni Egyetemen több évtizedes múltra tekint vissza a magas szintű laboratóriumi diagnosztikai ellátás, melynek keretei között a véralvadási betegségek (pl. vérzékenységek, veleszületett trombózishajlam, trombózis rizikófaktorok, vérlemezke eltérések, véralvadási faktor hiányok) diagnosztikája világszínvonalú. E kórképekre jellemző, hogy a betegek akár hosszú ideig is nem megfelelő terápiában részesülnek a pontos laboratóriumi diagnózis hiányában. E betegségek részletes kivizsgálását csak nagyon korlátozott számú laboratórium képes kivitelezni. Az elmúlt évtizedekben Magyarország minden részéről, valamint a környező országokból is érkeztek hozzánk betegek, akik kivizsgálását a Diagnosztikai Ambulancia szakemberei végezték. Az UD youMED keretei között lehetőség nyílik a diagnosztikai szolgáltatásunk kiterjesztésére annak érdekében, hogy minél több érdeklődő páciens számára biztosíthassuk a korrekt és gyors laboratóriumi diagnózist. Diagnosztikai szolgáltatásunk a molekuláris genetikai vizsgálatokat is magába foglalja, mely módszertan számos esetben elengedhetetlen a pontos diagnózis felállításához. Szakembereink elsősorban a vérzékenységek, trombózisok és egyéb, a véralvadással kapcsolatos problémák diagnosztikájának specialistái, de szükség esetén – a betegvizsgálat kapcsán felmerülő - egyéb, a laboratóriumi diagnosztika tárgykörébe tartozó vérvizsgálatot is elvégeznek.

Főbb betegségcsoportok, melyekben segítséget nyújtunk gyors és hatékony diagnosztikai szolgáltatásunkkal:

·         Veleszületett trombózis hajlam kivizsgálása

·         Antifoszfolipid szindróma kivizsgálása

·         Veleszületett, vagy szerzett véralvadási faktor hiány

·         Vérlemezke rendellenességek

·         Von Willebrand betegség

·         Vaszkuláris vérzékenységek (ér rendellenességek okozta vérzékenység)

·         Meddőség hátterében álló véralvadási rendellenességek

Szakrendelést végző kollégáink:

Dr. med. habil. Bereczky Zsuzsanna, orvosi laboratóriumi diagnosztika, molekuláris genetikai diagnosztika szakorvos, PhD, tanszékvezető egyetemi docens.

Dr. med. habil. Bagoly Zsuzsa, orvosi laboratóriumi diagnosztika szakorvos, PhD, egyetemi docens.

Dr. Kerényi Adrienne, orvosi laboratóriumi diagnosztika, laboratóriumi hematológia és immunológia szakorvos, PhD, egyetemi adjunktus.

 

 

 

Legutóbb frissítve: 2023. 10. 24. 07:50