Kardiológia Debrecenben – Szívpanaszaival a Youmed-nél a legjobb kezekben van

A kardiológia vagy más néven a szívsebészet a szív- és az érrendszer megbetegedéseivel foglalkozik. Világszerte, így Magyarországon is a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek, amelyeket legtöbbször magas vérnyomás idéz elő. A magas vérnyomás kiváltó okai között szerepel az egészségtelen életmód, a dohányzás, a sport mellőzése, a cukros és zsíros ételek fogyasztása és a sok stressz.

A kardiológiai betegségek esetében kiemelt jelentősége van a korai felismerésnek, így panasz esetén érdemes azonnal szakemberhez fordulni, aki a lehető leghamarabb felállítja a diagnózist, ezzel pedig akár végzetes kimenetelű betegségek is idejében felismerhetőek. Az egészséges életmód és a helyes táplálkozás mellett a korai felismerés a kulcs a szívbetegségek elkerüléséhez, illetve megfelelő kezeléséhez.

A debreceni UD youMed Kardiológiai Klinikája az egész északkelet-magyarországi régió hivatalos kardiológiai központjaként működik, ahol a legmodernebb eszközökkel felszerelt szakellátáson magasan képzett egészségügyi személyzet tesz meg mindent a hozzánk forduló páciensek gyógyításáért. Kardiológiai szakrendelésünkhöz többek között a következő problémákkal érdemes fordulni: magas vérnyomás, mellkasi fájdalom, szívelégtelenség, szívritmuszavar, pacemaker kezelés, katéteres aortabillenytű-helyreállítás. Hogy milyen további panaszokkal ajánlatos a Kardiológiai Klinikához fordulni és milyen ellátásban részesülhetnek pácienseink nálunk, arról bővebben a kardiológiai szakellátás honlapján olvashat.

Hogy pontosan milyen kezelésben fog részesülni a hozzánk érkező beteg, az a panaszaitól és a diagnózistól függ. Vérnyomásmérésre és vérvételre szinte biztosan sor kerül, előbbiből magas vérnyomásra, vagy más néven hipertóniára lehet következtetni, utóbbit annak érdekében végezzük, hogy kiderüljön, milyen a páciens vérzsír-, vércukor-, és húgysavszintje, illetve a vérvétellel ellenőrizni tudjuk a pajzsmirigyműködését is. A pajzsmirigy helytelen működése ugyanis kiváltó oka lehet számos kardiológiai panasznak, ezért szükséges a vizsgálata.

A kardiológiai szakrendelésen a beteg panaszától függően végezzük a vizsgálatokat. Gyakran végzünk nyugalmi, úgynevezett 12 elvezetéses EKG vizsgálatot. A nyugalmi helyzetben végzett eljárás a szív elektromos aktivitását méri és azonnal észrevehető belőle, ha rendellenesen működik legfontosabb szervünk. Ezzel szemben a terheléses EKG-t úgy végezzük, hogy a páciens szobabiciklin, futópadon vagy evezőpadon végez fokozódó intenzitású mozgást, közben pedig mérjük szívének elektromos aktivitását. A hagyományos diagnosztikai eszközök mellett Kardiológiai Klinikánk a legmodernebb eszközökkel és képalkotó berendezésekkel is betegei szolgálatában áll annak érdekében, hogy minél hamarabb fel tudjuk ismerni még a legritkább szív- vagy érrendszeri betegséget is. Szívkatéteres és elektrofiziológiai laborban végezzük a koszorúér betegek és szívritmuszavarral küzdő pácienseink ellátását. Intenzív osztályunkon a nap 24 órájában monitorozzuk pácienseink EKG-ját, így azonnal be tudunk avatkozni, ha rendellenességet tapasztalunk. Klinikánkon PET-CT, SPECT-CT, cardio-CT, MR és CT-coronarographia is szakorvosaink rendelkezésére áll.

Szolgáltatásinkat betegeink térítés ellenében vehetik igénybe, azaz beutaló és sorban állás nélkül részesülhetnek a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban.

Legutóbb frissítve: 2023. 07. 13. 08:49