Rehabilitáció

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Rehabilitációs Klinikája és annak munkatársai az ÉAOP 4.1.2.C. európai uniós pályázat keretében megújult, modern, európai színvonalú környezetben és eszközparkkal várják a rehabilitációra szoruló kedves betegeket. Intézményünkben közel 60 fekvőbeteg ágyon és járóbeteg szakrendelésen folyik komplex rehabilitációs és gyógyító tevékenység. A kórházi ágyak egy-három szobásak, klimatizáltak és önálló fürdőszobával rendelkeznek.

Rehabilitációs Osztályunkon kiemelt tevékenységként foglalkozunk

  • idegrendszeri sérülések, stroke és egyéb idegrendszeri betegség miatt komplex (több szakterület tevékenységét igénylő) rehabilitációra szoruló felnőttekkel és gyermekekkel.
  • Krónikus neurológiai betegségben szenvedők rehabilitációjával.
  • A szív- és érrendszeri betegek, a túlsúlyos, mozgásszervi betegségben szenvedők, végtaghiányos, művégtagot igénylő, vagy használó személyek rehabilitációjával.

Klinikánkon az egyénre szabott gyógytorna mellett  ergoterápia, fizikoterápia, McKenzie torna, függesztő rács, Therapy master, terhelésdiagnosztikai labor, mágnes és lézerterápia, felszerelt tornaterem, funkcionális elektrostimuláció (FES), Corposano izom-és idegstimuláló készülék, parapódium, Wii-terápia, hidromasszázs, svédmasszázs, gimnasztikai és erőfejlesztő eszközök szolgálják a rehabilitáció sikerességét. A kognitív funkciók fejlesztését pszichológusok, logopédusok és mentálhigiénikus segítik.

Last update: 2022. 06. 13. 08:40