Blog

Pajzsmirigy kivizsgálás

A pajzsmirigy egy létfontosságú mirigy, melynek elsődleges feladata a pajzsmirigyhormonok termelése – ezáltal játszik szerepet a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, az agyi működésben vagy például a növekedésben. Amennyiben nem képes megfelelően betölteni a szerepét, az akár életet veszélyeztető állapotot is előidézhet.

normal body temperature

Mennyi a normál testhőmérséklet csecsemő-, gyermek- és felnőttkorban? Mikor van szükség lázcsillapításra? Válaszolunk a gyakran felmerülő kérdésekre.

24 órás vérnyomásmérés

Kezelés hiányában súlyos következményei lehetnek a magas vérnyomásnak. Mik lehetnek a tünetei? Mire szolgál és hogyan történik a 24 órás vérnyomásmérés?

A reumatoid arthritis tünetei - UD youMED

A reumatoid arthritis általában teljesen általános tünetekkel hívja fel magára a figyelmet. A specifikus panaszok később alakulnak ki. Melyek lehetnek ezek?

Hasfájás okai - UD youMED

A hasfájás okai között helytelenül berögzült táplálkozási szokások, ételintolerancia, ételallergia, bélbetegségek vagy sérülések is állhatnak.

Kapszulás endoszkópia - UD youMED

A kapszulás endoszkópia kifejlesztésének hála az emésztőrendszer eszközös vizsgálata már altatás nélkül, teljesen fájdalommentesen is elvégezhető.

Stroke után – Van esély a teljes felépülésre? - UD youMED

A prevenciós kampányoknak köszönhetően egyre közismertebbek az agyvérzés rizikótényezői, de a stroke után szükséges teendőkről ritkábban esik szó.

Kardiológiai szűrővizsgálat - youMED

Hogyan zajlik a kardiológiai szűrővizsgálat? Kinek lehet rá szüksége? Milyen betegségekre deríthet fényt? Cikkünkben ezeket a kérdéseket tisztázzuk.

Tumormarkerek - youMED

A rosszindulatú daganatos megbetegedések az egész világon a vezető halálokok közé sorolhatók. Milyen tumormarkerek utalhatnak rákos elváltozásra?

kardiologia

A kardiológia vagy más néven a szívsebészet a szív- és az érrendszer megbetegedéseivel foglalkozik. Világszerte, így Magyarországon is a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek, amelyeket legtöbbször magas vérnyomás idéz elő. A magas vérnyomás kiváltó okai között szerepel az egészségtelen életmód, a dohányzás, a sport mellőzése, a cukros és zsíros ételek fogyasztása és a sok stressz.